25 reaktioner till “Övriga Kortspel”

 1. Hej, finns det ett svenskt namn för det engelska kortspelet snap? Det är visst ett slags enkelt spel för barn.
  Tacksam för svar,
  Manni

 2. söker efter ett kortspel som jag har hört kallas för ”kung och pyre” man spelar 4 eller 5 omgångar och vill gärna lära mig det spelet 🙂 nån som vet det eller vad det egentligen heter så jag kan lära mig det?

 3. Vet nån reglerna till kortspelet Soptunnan? har för mej att d e ganska skojj men glömt hur man gör 😉

 4. Hej!
  Är det någon som kan reglerna till ett kortspel som heter ”Kasino”? skulle vilja friska upp minnena om reglerna 🙂

 5. Hej jag undrar över ett kortspel som kallas/heter hunnaröv om någon kan de hör gärna av er/dig till mig på min mail Mvh Ola

 6. Jag har sett en kortlek till ett svenskt spel som heter Mugg. 90 kort med talen 1-15, 6 av varje. Asken saknar tillverkarnamn och regler. Den är nog minst 70 år gammal. Någon som vet mer?

 7. Hej! jag undrar om någon känner till reglerna till spelet Skitgubbe? eller har det kanske ett annat namn?

 8. När jag var mindre brukade jag alltid spela ett kortspel som vi kallade för Citron . Någon som vet vad det egentligen heter? Man skulle samla 4 par i olika högar men minns inte riktigt hur det gick till..

 9. Hej jag letar efter et gammalt kortspel som heter sympati. Finns det någon som känner reglerna på detta. Kanske har det ett annat namnpå spelet” Patiens”

 10. Hej hej. Jag har ett urgammalt mugg spel, men det är snart i tusen bitar. Tänkte kolla om någon vet var man kan få tag på ett nytt ”mugg” kortspel?

 11. finns det nåt kortspel som heter lorum……jag spelar det men e inte riktigt säker på namnet.

 12. Hej, jag brukade spela ett spel som vi kallade ”hand och fot” men jag har glömt reglerna. Man använder 2 kortlekar och spelet går ut på att man delar ut 20 kort till alla spelare uppdelat i 2 högar, en hand och en fot.

  ”Foten” lägger man på bordet utan att kika på och får inte användas förrän man fått slut på korten på ”handen” Reglerna är liknande canasta, alltså man ska göra ”rena” och ”orena” högar med hjälp av 2or och jokrar.

  Om man är 4 spelare kan man spela i par och hjälps då åt att bygga högar av samma valör. Spelet har 4 omgångar, en 50 öppning, en 70, en 90 och en 120 tror jag.

  Är det någon som känner igen spelet och kan länka en sida där jag kan hitta fullständiga spelregler eller om dom kan skriva ned reglerna så skicka gärna ett mail till mig eller svara i den här tråden. Fullt möjligt att namnet vi använde är helt fel men någon borde känna igen reglerna =)

 13. Hej, är det ngn som kan reglerna till tvåmannswhist?

  Det ska väl finnas i två varianter, en där 20 kort läggs ut på bordet, 10 med magen ner och 10 med magen upp per person, och 6 kort går till handen.

  Men vet ni om man ska vända på ett ”magenerkort” så fort som ”mageuppkortet” har lagts?
  Sen tror jag att man kan spela det på ett annat sätt där man inte lägger korten på bordet. Vet någon?

 14. Spelade ett spel på 80 talet under lååång resa… jävliga dagmar, lärde oss detta av ett norskt par… tappat allt.. Någon som vet ngt om detta spel.
  Tacksam för allt.
  // Jörgen

 15. Helt underbart kort!!! Gillar extra myeckt julkort med ble5tt :)Ja denna ste4mpel blir man verkligen glad av, precis som av me5nga andra av PF ste4mplarna :)Ha det be4st! Kram

 16. Hej, vi sitter och minns ett kortspel som vi spelade på 80-talet. Det hette Kamrat – är det någon som kan reglerna? Vi har för oss att det var himla kul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *