Hej Knekt

Detta Behöver Man

En kortlek utan jokrar samt pengar.

Spelets Idé

Man skall bygga uppåt på respektive tvåa till ess och på det viset bli av med handens kort.

Innan Korten Delas Ut

Först satsar man. Man lägger t.ex. var sin krona i fem högar, en för varje färg och en till potten. Pengarna för färgerna får man när man lägger ut knekt i den färgen. Potten delas ut om någon lyckas avsluta med hjärter knekt. Nya insatser görs mellan varje giv i samtliga fem högar.

Given

Alla korten delas ut. Spelare som fått ♣2 börjar med att lägga ut den sen går turen vidare.

Spelet

Spelare nummer två har nu att välja mellan att lägga klöver tre eller någon tvåa. Om han inte kan det säger han pass och turen går vidare. Endast ett kort får läggas ut när spelare är i tur, utom när man vänder bort färg med ess vilket genererar ett extralägg (frivilligt) eller då spelare är i tur och kan lägga ut samtliga handens kort och avsluta given. Lyckas man lägga knekt så får man in insatserna för den färgen. Om given avslutas och man i någon färg fortfarande ej kommit till knekt, låter man insatserna ligga kvar på färgen samt att man satsar igen.

Taktik

Har man flera kort att välja på så kan man styra spelet lite genom att hålla inne kort i färg där man inte har något högt kort själv. I färger där man sitter med höga kort däremot är det bra om det tidigt byggs på. Kom ihåg att om man kan lägga ett kort så måste man göra det

En kommentar till “Hej Knekt”

  1. DettA är absolut inte hej knekt. På hej knekt ska man om det kommer up en tvåa säga sit namn om man ställer sig eller gör honör eller något annat får man minustvå kort. Kommer det en 5:a ska man klappa händerna. Kommer det en 10:à ska man vissla. Knekt ska man säga hej knekt. Dam goddag dam kung stå + honör. Ess klappa. Den som gör detta först får kortet. Man börjar med 0. Kort.

Lämna ett svar