Idioten

Idioten, enkel patiens med en kortlek. Namnet torde syfta på det sinnestillstånd man kan uppnå då patiensen inte ofta går ut.

Efter att ha blandat leken lägger man ut fyra kort med baksidan mot bordet. Om det finns två eller fler i samma färg får man ta bort alla dessa utom det högsta kortet. Om exempelvis korten ♥7, ♣K, ♥9 och ♥D ligger överst så får ♥7 och ♥9 tas bort.

Efter de första fyra korten lägger man ytterligare fyra kort på samma platser som de fyra första (även om det saknas kort på någon plats) och jämför åter de fyra översta korten och slänger de som kan tas bort. Underliggande kort som kommer fram får också användas i spelet.

Om någon plats blir tom får valfritt översta kort flyttas ner till den tomma platsen. När kortlekens 52 kort är utlagda och du enbart har de fyra essen kvar har du fått ut patiensen.

10 reaktioner till “Idioten”

  1. Jag har tidigare köpt detta program av dig och betalat 110 kronor. I förrgår kraschade min dator, jag har idag kört en rekover, men han inte ta ut mina program. Måste jag ha idioten på prov och betala den en gång till?

Lämna ett svar